سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اواز قطره
 
عمری م .ح .ب بوده ام وحال تصمیم گرفتم محب بودنم را جشن خون بگیرم در فکر یک جشنم ...

اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ

گروه تحقیق و تفسیر خبر- کشتار مسلمان میانمار در چارچوب یک پروسه آشکار نسل کشی، درست در زمانی به اوج خود رسیده که دولت نظامی این کشور و رهبران غربی پس از سال ها کشمکش دست دوستی یکدیگر را به گرمی فشرده اند.

حملات گروه های افراطی بودایی به اقلیت مسلمان ساکن نواحی غرب میانمار که ?روهینگیا? نامیده می شوند در حالی ادامه دارد که انتظار می رفت با توجه به عمق و دامنه بحران جاری، دولت این کشور و مجامع بین المللی به طور جدی وارد عمل شده و مانع از تشدید درگیری ها و کشتار وسیع انسانی در میانمار شوند.

** آنچه در میانمار می گذرد
خشونت‌ها در میانمار به دنبال حمله به یک اتوبوس حامل مسلمانان در استان ?راخین? کلید خورد و ‍پس از آن از ابتدای خرداد ماه گروه‌های افراطی بودایی، با حمایت و همراهی پلیس و ارتش دست به کشتار گسترده و آتش زدن دهکده ها و مساجد و فراری دادن مسلمانان زدند. دولت میانمار در اقدامی هماهنگ از ورود گروه های امدادی و رسانه های بین المللی به این منطقه جلوگیری کرد و در سکوت مجامع بین المللی نسل کشی گسترده آغاز شده است که برخی رسانه ها آن را هولوکاست واقعی مسلمانان نامیده‌اند.

نخستین حمله به روهینگیا ها موجب کشته شدن 9 تن از مسلمانان بی دفاع میانمار شد. در ادامه، زیر لوای سکوت معنادار و تاییدیه گونه مقامات دولتی و نیروهای امنیتی، حملات وحشیانه به روهینگیاها با شدت بیشتری در دستور کار گروه های افراطی قرار گرفت و روستاها و خانه های مسلمانان به آتش کشیده شد. تا جایی که با گذشت کمتر از دو ماه، ده ها هزار تن از مسلمانان منطقه رخاین که در نواحی مرزی میانمار با بنگلادش واقع شده مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده اند.

خبرگزاری ?بی. بی. سی? در گزارش خود در روز دوشنبه 26 تیرماه اعلام کرد که درگیری های غرب میانمار موجب کشته شدن بیش از 50 هزار نفر و آوارگی 90 هزار روهینگیا شده است.

بی بی سی ضمن توصیف شرایط اسف بار روهینگیاها، به این نکته اشاره کرده است که گروه های طرفدار حقوق بشر از چارچوب یک فاجعه جدی انسانی به تحولات میانمار نگریسته و به شدت از بحران اخیر ابراز نگرانی کرده اند.

نشریه ?ساندی تایمز? در گزارش اخیر خود پیرامون بحران انسانی در میانمار به موارد متعدد ضرب و شتم خونبار، کشتار و سلاخی مسلمانان، تجاوز به زنان، مرگ های هولناک به وسیله آتش سوزی، بی غذایی و بیماری اشاره کرده است.

روزنامه آمریکایی ?نیویورک تایمز? به نقل از شاهدان محلی گزارش کرده که برخی از حملات صورت گرفته به روهینگیاها به وسیله بالگردهای دولتی صورت گرفته و این مساله نشان می دهد که شماری از نظامیان حتی به سکوت در برابر این کشتارها بسنده نکرده و خود در خونریزی های رخاین مشارکت داشته اند.

بنگاه خبر رسانی ?الجزیره? روز 26 تیرماه به نقل از خبرگزاری فرانسه اعلام کرده که حتی صدها تن از پناهجویان به خاک بنگلادش، توسط مقامات این کشور به مناطق بحران زده بازگردانده شده اند.

در این پیوند بسته بودن مرزهای بنگلادش به روی روهینگیاها در روزهای گذشته علاوه بر ممانعت از ورود پناهجویان موجب انسداد مسیرهای دستیابی آوارگان به منابع غذایی و دارویی شده و علاوه بر آتش حملات بوداییان افراطی، گرسنگی و بیماری نیز بر اقلیت مذهبی مسلمان رخاین مستولی گشته است.

** روهینگیاها کیستند و در طول سال های اخیر برآنان چه گذشته است؟

روهینگیاها ساکنان بومی مناطق مرزی میانمار هستند که از هزار و 100سال پیش تاکنون در مناطقی چون رخاین متمرکز شده اند.

بر اساس آمار موجود شمار مسلمانان میانمار 750 تا 800 هزار نفر تخمین زده شده که حدود 2 درصد از جمعیت کنونی میانمار را تشکیل می دهند.

جامعه مسلمانان میانمار از سال های پیش از استقلال این کشور از استعمار انگلیس در سال 1948 میلادی (1327 ه.شمسی) زیر شدیدترین فشارهای سیاسی و اجتماعی قرار داشته و اقلیت مسلمان در رقت بار ترین شرایط ممکن به سر برده اند.

تصویب قانون مالکیت توسط دولت نظامی میانمار در سال 1982 میلادی (1361 ه.شمسی) موجب شد تا مسلمانان این کشور در تنگنای وحشتناکتری نسبت به قبل قرار گرفته و از کمترین حقوق شهروندی و انسانی موجود در میانمار نیز محروم شوند.

بر این اساس هر گونه حقوق اولیه شهروندی از جمله حقوق مالکیت، انجام فعالیت های تجاری و سیاسی، تصدی مناصب نظامی و دولتی از مسلمانان سلب شد. در ادامه تحمیل مالیات های خرد کننده، محرومیت از ورود به مراکز آموزشی و حتی ایجاد محدودیت های پرشمار بر سر راه ازدواج و حتی رفت و آمد و مسافرت درون مرزی روهینگیاها با هدف اعمال فشار حداکثری بر مسلمانان میانمار در دستور کار حاکمان نظامی این کشور قرار گرفت.

علاوه بر ایجاد تنگناهای اینچنینی بارها مساجد و مدارس مذهبی روهینگیاها ویران شد و با مجوز مقامات رسمی، روستاها و سکونت گاه های مسلمانان مورد تاخت و تاز اکثریت بوداییان قرار گرفت.

در طول سال های اخیر هزاران نفر از مسلمانان میانمار قربانی خشونت های فرقه ای و نسل کشی پیدا و پنهان گروه های افراطی میانمار بوده اند و کشتار اخیر را می توان نمونه اخیر اقدامات فاجعه بار ضد مسلمانان در میانمار به شمار آورد.

با وجود سکونت هزار ساله روهینگیاها در غرب میانمار، بسیاری از طرفداران سرکوب آنان از مردم عادی گرفته تا مقامات دولتی، مسلمانان را مهاجرانی تروریست و خائن قلمداد می کنند که از آن سوی مرزهای کشور به خصوص بنگلادش به رخاین هجوم آورده و خود را به عنوان ساکنان بومی مناطق غربی کشور معرفی می کنند.

وضعیت زندگی روهینگیاها به شکلی بوده که سازمان ملل متحد این اقلیت مذهبی را به عنوان یکی از ستمدیده ترین گروه های قومی- مذهبی جهان معرفی کرده است. هم چنین در گزارش اخیر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان آمده است که مسلمانان میانمار هدف هرگونه آزار ممکن قرار داشته اند که در این میان به تنگناهای شدید قانونی، کار اجباری، نداشتن حق اقامت، و مصادره زمین های آن ها می توان اشاره کرد.

** حمایت تلویحی دولت میانمار از تحولات اخیر در غرب کشور

به موازات گشایش فضای سیاسی کشور انتظار می رفت که اوضاع رقت بار زندگی مسلمانان میانمار به شکلی ملموس تغییر یابد. اما بی تفاوتی مقامات دولتی ?نایپییداو? پایتخت سیاسی میانمار نسبت به کشتار روهینگیا به عنوان نمودی از حمایت تلویحی از اقدامات گروه های افراطی موجب شد تا حملات علیه مسلمانان شدت یابد.

با گذشت نزدیک به دو هفته از آغاز کشتارها در رخاین، ?تین سین? حاکم نظامی و رییس جمهور میانمار، در مناطق بحران زده حالت ?فوق العاده? اعلام کرد و واحد های نظامی و امنیتی، کنترل رخاین را در دست گرفتند.

تمهیدات این چنینی توسط دولت نایپییداو نه تنها منجر به فروکاستن از دامنه کشتار و به عبارتی نسل کشی مسلمانان نشده که حتی با توجه به برخی شواهد موجود و اعلان برخی رسانه های غربی، بر شدت حملات و مصائب روهینگیاها افزوده است.

تین سین در پاسخ به درخواست سازمان ملل برای پایان دادن به اوضاع موجود در رخاین اعلام کرده که تنها دو گزینه را برای پایان بحران کنونی امکانپذیر می داند. نخست اخراج تمامی روهینگیاها از کشور و دوم اسکان موقت و کنترل شده مسلمانان رخاین در اردوگاه های زیر نظارت سازمان ملل.

با توجه به شواهد موجود هیچ گونه تلاش موثری برای پایان دادن به نسل کشی مسلمانان در بین نخبگان سیاسی میانمار به چشم نمی خورد و این در حالی است که مدعیان حقوق بشری نیز در داخل و خارج میانمار بی تفاوت به فاجعه انسانی که در این کشور می گذرد سکوت اختیار کرده اند.
** سکوت مدعیان حقوق انسانی در برابر کشتار روهینگی

?آنگ سان سوچی? رهبر تحول خواه میانمار به عنوان شاخص ترین چهره بین المللی این کشور در حالی ?وظیفه خطیر? پیشبرد پروسه اصلاحات سیاسی و دموکراتیزه کردن کشور را به پیش می برد که گویا تمامی مولفه ها و حقوق انسانی در میانمار محقق گشته و کشور تنها نیازمند دست یابی به آزادی و اصلاحات سیاسی است.

در بحبوحه جنایات ضد بشری در میانمار و کشتار و آوارگی ده ها هزار تن از ساکنان این کشور، سوچی به عنوان رهبر مخالفان دولت به سان چهره ای بین المللی و صلح طلب تور اروپایی خود در کشورهای سوییس، انگلیس، فرانسه و نروژ را به پایان رساند و جایزه صلح نوبل را در استکهلم دریافت کرد.

وی در پاسخ به خبرنگارانی که خواستار اعلان موضع او در خصوص تحولات اخیر در غرب میانمار شده بودند تصریح داشت که : ? نمی تواند مطمئن باشد که روهینگیاها میانماری هستند یا خیر!?.

بی تفاوتی سوچی نسبت به جنایات آشکاری که نخستین حقوق انسانی یعنی حق حیات و سکونت را نقض می کند، چهره صلح جویانه و انسان دوستانه رهبر مخالفان میانمار را که به ?بانوی صلح? معروف شده به سیمایی مخدوش شده بدل ساخته است.

البته برای سوچی که در آستانه انتخابات پارلمانی سال آینده میانمار به پیروزی مطلق در برابر نخبگان مورد حمایت نظامیان می اندیشد، این مساله قابل درک است که وی تمایلی به برانگیختن نارضایتی اکثریت بودایی های کشور نداشته باشد!

از سوی دیگر کشورهای غربی و به خصوص آمریکا که نسبت به نقض هر موردی از حقوق بشر در جهان – البته بر حسب معیارهای مبتنی بر منافع و نقطه نظرات سیاسی- گریبان چاک داده و خود را به عنوان مدعیان اصلی برقراری و رعایت حقوق انسانی معرفی می کنند، در برابر نسل کشی مسلمانان میانمار سکوت کرده اند.

در حالی هزاران نفر از روهینگیاها زیر سایه وحشت بار مرگ، گرسنگی و بیماری در مناطق مرزی میانمار به سر می برند که مقامات آمریکایی دست رهبران نظامی نایپییداو را به گرمی فشرده و سودای تبدیل میانمار به پایگاهی راهبردی در شرق آسیا را در سر می پرورانند.

در جریان نسل کشی که از سوی برخی تحلیل گران به ?هولوکاست جنوب شرق آسیا? موسوم شده است، آخرین مرحله از تحریم های اعمالی اتحادیه اروپا و آمریکا عیله میانمار در حوزه نفت و گاز به حالت تعلیق درآمد.

تحریم های مذکور از سوی کشورهای غربی در پی اقدامات نظامیان در سرکوب مخالفان سیاسی، نقض دموکراسی و پیشبرد برنامه های تهدیدآمیز نظامی طی سال های گذشته بر دولت میانمار تحمیل شده بود.

در هفته گذشته ?هیلاری کلینتون? وزیر امور خارجه آمریکا که برای شرکت در اجلاس همکاری های اتحادیه ?آ. سه. آن? با آمریکا به جنوب شرق آسیا سفر کرده بود در ویتنام با رییس جمهور میانمار دیدار کرد و در جریان این ملاقات از عزم ایالات متحده برای توسعه فعالیت شرکتهای آمریکایی در این کشور خبر داد. در مقابل، تین سین نیز اعلام کرده بود که میانمار برهه ای بحرانی و تاریخی را پشت سر می گذارد و برای گذر از حکومت نظامیان به دموکراسی نیازمند حمایت کشورهای دیگر است.

همچنین سفر صاحبان صنایع و مدیران ارشد شرکت های بزرگ آمریکایی به میانمار با هدف بررسی و ارزیابی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی در این کشور نشان داد که رهبران نظامی میانمار در شرایط کنونی می توانند در ازای تن دادن به مطامع و نقطه نظرات غربی ها روی دوستی و حسن نیت واشنگتن و متحدانش حساب باز کنند.

البته مشخص است که دغدغه ها، نقطه نظرات و معیارهای غربی برای رعایت حقوق بشر تنها منحصر به اصلاحات سیاسی و آزادی اندیشه و بیان در میانمار بوده و جنایات سازمان یافته و نسل کشی مسلمانان در عمل از شمول قواعد به اصطلاح انسان دوستانه و صلح جویانه غربی مستثنی تلقی می گردد.
منبع :خبر گزاری جمهوری اسلامی



نوشته شده در تاریخ یکشنبه 91/5/1 توسط محب

لوگوی دوستان
لینک دوستان

بالای صفحه



تمامی حقوق این وبلاگ برای اواز قطره محفوظ و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز می باشد.